Projectes
-
Sobrevivint la ciutat. Urbanisme feminista en l’àmbit de la reducció de danys
Aquest projecte, orientat a dones cis, lesbianes, trans i altres identitats de gènere, consumidores de substàncies i usuàries de centres de reducció de danys.
-
Exposició Setmana de l’Arquitectura 2024
Foto: Invitació a l’exposició. En el marc de la Setmana de l’Arquitectura 2024 vam realitzar una […]
-
Auditoria de seguretat amb perspectiva de gènere a estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya
Elaboració d’una auditoria de seguretat des d’una perspectiva de gènere en quatre tipus d’estacions d’FGC per a analitzar el seu funcionament i definir criteris de gènere que es puguin incorporar en la millora de totes les estacions.
-
Patis Coeducatius a l’Escola Les Bases, Manresa
En aquest projecte hem realitzat tot el procés de diagnòstic, disseny i construcció de diferents elements per al pati de l’escola.
-
Estudi per a la col·locació de bancs – Eixample-Bcn
Procés participatiu amb gent gran dels diferents barris del districte amb l’objectiu de generar i descriure els criteris per a la col·locació de bancs en l’espai públic.
-
Formació en urbanisme i equipaments feministes (DGACC i Generalitat de Catalunya)
Formació per a personal tècnic sobre criteris generals d’urbanisme des d’una aproximació feminista i anàlisi i recomanacions sobre equipaments des d’una perspectiva de gènere interseccional.
-
Intervenció coeducativa al pati de l’Escola Pia Balmes, Barcelona
En aquest projecte hem realitzat el diagnòstic participat sobre l’ús del pati amb perspectiva de gènere i el disseny i la construcció de diferents elements per als 4 patis de l’escola.
-
Recorreguts Jane Jacobs
Jane’s Walks (les passejades de Jane) són recorreguts urbans organitzats per a reconèixer el llegat i les aportacions de l’activista urbana Jane Jacobs.
-
Estudi sobre la seguretat de les dones en la indústria local de Ripollet
En aquest projecte s’ha elaborat un diagnòstic participat sobre la percepció de seguretat de les dones treballadores dels polígons industrials de Ripollet.
-
Comunitats ecofeministes d’habitatge
“Comunitats ecofeministes d’habitatge. Estratègies contra les crisis climàtiques i de cures” és un projecte d’acció-investigació feminista entre comunitats, entitats i persones que té com a objectiu principal donar suport a les comunitats ecofeministes d’habitatge del nostre context.
-
Assessorament per incorporar la perspectiva de gènere en projectes urbans (Sant Cugat)
Aquest projecte ha consistit en l’assessorament tècnic per a incorporar la perspectiva de gènere en set projectes que s’estan desenvolupant i que estan en diferents fases d’execució i en diferents barris de Sant Cugat.
-
Xarxa d’Urbanistes Feministes de la Mediterrània
Aquest projecte ha treballat en la creació d’una Xarxa d’Urbanistes Feministes de la Mediterrània pel Dret a una ciutat amb perspectiva de gènere.
-
Formació Tècniques Participatives pel diagnòstic urbà
L’objectiu de la formació era aportar eines teòriques i pràctiques per a elaborar diagnòstics urbans a través de la participació comunitària.
-
Revisió Impacte de Gènere del PGOU – Calvià
L’objectiu de l’encàrrec era analitzar les actuacions del Pla General d’Ordenació Urbana del municipi, per a identificar possibles impactes negatius des de la perspectiva de gènere i proposar modificacions per neutralitzar aquest impacte.
-
Marxes exploratòries a Vilafranca del Penedès
El projecte de marxes exploratòries a Vilafranca del Penedès s’ha desenvolupat a través de diferents activitats per a elaborar una diagnosi sobre la percepció de seguretat des d’una perspectiva feminista.
-
Pla d’Acció per a l’Ordenació Urbanística des de la perspectiva de gènere i feminista – Reus
L’objectiu de l’encàrrec era desenvolupar un Pla d’Acció que aportés una perspectiva feminista als documents del planejament general i dels projectes vinculats amb via pública.
-
Integració de la perspectiva de gènere en el Pla Director d’Infraestructures del ATM
L’objectiu era assessorar l’ATM per integrar la perspectiva de gènere en la Pla Director d’Infraestructures 2021-2030.
-
Estudi de mobilitat ciclista a Barcelona des d’una perspectiva feminista
Aquest estudi contribueix a la producció de coneixement de la mobilitat ciclista que existeix en el nostre i en altres territoris. D’estudis realitzats en altres territoris ja es conclou que les dones tenen diferents patrons de mobilitat ciclista.
-
Marxes exploratòries amb metro i bus TMB
Les Marxes Exploratòries realitzades en TMB, es van proposar com una activitat d’anàlisi de la mobilitat a través de l’abordatge de la seguretat des d’una perspectiva comunitària i feminista.
-
Enquesta d’assetjament sexual en TRAM 2021
L’objectiu del projecte era realitzar l’enquesta d’assetjament sexual en tramvia per a TRAM per a recollir una mostra específica en la xarxa de Tramvia de l’enquesta d’assetjament sexual en el transport públic que s’havia realitzat per l’ATM.
-
Procés Participatiu del Desenvolupament del Centre – Lliçà d’Amunt
L’objectiu d’aquest procés participatiu va ser recollir la diversitat de necessitats i propostes amb la voluntat de considerar-los en la definició de la proposta de nous desenvolupaments urbanístics i per a configurar el futur centre urbà del municipi.
-
Diagnòstic urbà amb perspectiva de gènere de l’entorn del Pou de la Figuera
Diagnòstic urbà de la percepció de seguretat, l’ús i les relacions de l’espai del Pou de la Figuera des d’una perspectiva feminista i comunitària a través de la participació de persones veïnes.
-
Estudi dels equipaments culturals d’arts de Lleida des d’una perspectiva de gènere
L’objectiu principal d’aquest estudi era analitzar aspectes de la configuració interior i exterior, els usos i la gestió de les tres escoles d’ensenyament artístic de la ciutat, per a valorar propostes que millorin les activitats quotidianes de les persones usuàries i de les persones treballadores.
-
Revisió del servei de lavabos de la UAB amb perspectiva de gènere
L’objectiu principal és descriure les necessitats físiques i relacionals que es deriven del servei de lavabos i definir uns criteris propositius i participats que siguin estratègics per a una transformació feminista capaç d’atendre les necessitats d’equitat, seguretat, salut i confort de la comunitat universitària en la seva diversitat.
-
Pla de Barris amb perspectiva de gènere i sostenibilitat – Sant Joan de Mediona
El projecte va consistir en l’assessorament, la coordinació i l’acompanyament en la redacció i execució dels projectes (d’urbanisme i arquitectura) que es necessiten per a la finalització de les obres del Pla de Barris a Sant Joan de Mediona i amb la transversalització de la perspectiva de gènere.
-
Procés participatiu del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Vilassar de Dalt
L’objectiu principal d’aquest procés ha estat completar amb informació qualitativa l’elaboració de la diagnosi i de les propostes dins del Pla de Mobilitat de Vilassar de Dalt a través d’un procés participatiu.
-
Marxes exploratòries en municipis de la comarca del Tarragonès
L’objectiu del projecte era desenvolupar marxes exploratòries en tres municipis del Tarragonès (La Canonja, Roda de Barà i La Pobla de Mafumet) per tenir un diagnòstic de cada municipi sobre la percepció de seguretat de les dones en l’espai.
-
Dones Cohabitant. Impulsant cooperatives d’habitatge de dones col·lectivitzant les cures
El projecte Dones Cohabitant té com a objectiu principal acompanyar a un grup de dones cap de família per a generar un projecte comunitari de vida, que s’ajusti a les seves necessitats, que sigui un espai segur, fet i gestionat per dones i que aporti possibilitats per a la gestió comunitària de les cures en…
-
Formació Urbanisme des d’una perspectiva ecofeminista – En línia a la Casa Encendida
L’objectiu d’aquesta formació és proporcionar eines teòriques i pràctiques per a analitzar els espais i entorns urbans des d’una perspectiva ecofeminista.
-
Curs en línia de Mobilitat amb perspectiva de gènere interseccional
Curs de 20 hores que es realitza en línia en col·laboració amb *Atena Gender Consulting i aporta contingut teòric i pràctic sobre la mobilitat quotidiana des d’una perspectiva de gènere i el disseny androcèntric dels sistemes de mobilitat.
-
Curs en línia d’Urbanisme amb perspectiva de gènere
Curs de 20 hores que es realitza en línia en col·laboració amb Atena Gender Consulting.
-
Marxes exploratòries en Sant Fruitós del Bages
Aquesta activitat va ser el resultat de la col·laboració entre Col·lectiu Punt 6 i el Col·lectiu Feminista Mai sense veu de Sant Fruitós del Bages, on es van realitzar dues marxes exploratòries amb perspectiva de gènere interseccional i feminista.
-
Estudi de l’accessibilitat universal i de la senyalització del sistema de TMB amb perspectiva de gènere
L’objectiu de l’estudi era analitzar l’accessibilitat universal i la senyalització de les estacions de metro i del servei de bus de TMB.
-
Marxes exploratòries a Arenys de Munt
L’objectiu del projecte era avaluar les zones en les quals millorar la il·luminació i dur a terme una activitat per a sensibilitzar a les dones sobre la seguretat des d’una perspectiva comunitària i feminista i la importància de l’entorn físic sobre les nostres percepcions.
-
Integració de la perspectiva de gènere en el Pla Director de Mobilitat de l’ATM
El projecte se centrava en assessorar l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona en integrar una perspectiva de gènere en la redacció del Pla Director de Mobilitat 2020-2025.
-
Estudi dels equipaments de Barberà del Vallès des d’una perspectiva de gènere
L’objectiu principal d’aquest estudi era analitzar aspectes de la configuració interior i exterior, els usos i la gestió de les tres escoles d’ensenyament artístic de la ciutat, per a valorar propostes que millorin les activitats quotidianes de les persones usuàries i de les persones treballadores.
-
Sobrevivint la ciutat. Urbanisme feminista en l’àmbit de la reducció de danys
Aquest projecte, orientat a dones cis, lesbianes, trans i altres identitats de gènere, consumidores de substàncies i usuàries de centres de reducció de danys.
-
Exposició Setmana de l’Arquitectura 2024
Foto: Invitació a l’exposició. En el marc de la Setmana de l’Arquitectura 2024 vam realitzar una […]
-
Auditoria de seguretat amb perspectiva de gènere a estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya
Elaboració d’una auditoria de seguretat des d’una perspectiva de gènere en quatre tipus d’estacions d’FGC per a analitzar el seu funcionament i definir criteris de gènere que es puguin incorporar en la millora de totes les estacions.
-
Patis Coeducatius a l’Escola Les Bases, Manresa
En aquest projecte hem realitzat tot el procés de diagnòstic, disseny i construcció de diferents elements per al pati de l’escola.
-
Estudi per a la col·locació de bancs – Eixample-Bcn
Procés participatiu amb gent gran dels diferents barris del districte amb l’objectiu de generar i descriure els criteris per a la col·locació de bancs en l’espai públic.
-
Formació en urbanisme i equipaments feministes (DGACC i Generalitat de Catalunya)
Formació per a personal tècnic sobre criteris generals d’urbanisme des d’una aproximació feminista i anàlisi i recomanacions sobre equipaments des d’una perspectiva de gènere interseccional.
-
Intervenció coeducativa al pati de l’Escola Pia Balmes, Barcelona
En aquest projecte hem realitzat el diagnòstic participat sobre l’ús del pati amb perspectiva de gènere i el disseny i la construcció de diferents elements per als 4 patis de l’escola.
-
Recorreguts Jane Jacobs
Jane’s Walks (les passejades de Jane) són recorreguts urbans organitzats per a reconèixer el llegat i les aportacions de l’activista urbana Jane Jacobs.
-
Estudi sobre la seguretat de les dones en la indústria local de Ripollet
En aquest projecte s’ha elaborat un diagnòstic participat sobre la percepció de seguretat de les dones treballadores dels polígons industrials de Ripollet.