Foto: Resultados del Mapa de Fort Pienc
Procés participatiu amb gent gran dels diferents barris del districte amb l’objectiu de generar i descriure els criteris per a la col·locació de bancs en l’espai públic.
El projecte sorgeix a partir de la demanda de posar més bancs, que va ser la proposta més votada del districte en els pressupostos participatius del 2016 a l’Eixample.
A través d’un procés participatiu es van descriure totes les necessitats que acompanyen l’ús i el gaudi dels espais compartits i es va subratllar la importància de reconèixer les experiències diverses de les persones. A partir del treball en els tallers es van identificar els criteris que havien de tenir-se en compte per a la ubicació dels bancs en relació amb les xarxes quotidianes de les persones i ateses les necessitats derivades de l’autonomia, la participació i els cicles vitals de les persones. A més, es van proposar condicions ambientals per a la seva col·locació, la tria de la tipologia dels bancs i per altres característiques que poden millorar l’experiència d’ús.
En el procés participatiu es van utilitzar diverses dinàmiques participatives en els diferents barris de l’Eixample. Es van dur a terme tallers de mapatge de les xarxes quotidianes, en les quals es van identificar els espais i itineraris d’ús quotidià a partir de les activitats desenvolupades en el dia a dia i es van fer recorreguts exploratoris per a valorar in situ les condicions ambientals a tenir en compte per a la col·locació dels bancs.
Foto: Recorrido para comprobar criterios ambientales bancos – Dreta de l’Eixample
Foto: Ejemplo de ficha del informe con necesidades que cubren los bancos
Foto: Taller para identificar la Red Cotidiana – Esquerra de l’Example
Foto: Taller para identificar la Red Cotidiana – Dreta de l’Eixample